Don't Read This If You Can't Take It!

Seharusnya di bulan puasa yang mulia ini aku menulis (not literally) sesuatu yang baik. Sesuatu yang... bermanfaat. Namun, aku juga manusia yang punya perasaan (ayat cliche), punya kelemahan. 

Kerana kebencian itu aku rasa. Ia adalah satu rasa dimana tidak perlu engkau kata. Tapi bila engkau nyatakan juga, apakah daya hatiku yang lemah ini menerima hempasan rasa benci engkau? Benarkah, hanya kerana aku gedik, hanya kerana suara aku yang lantang, aku berkata tentang orang, engkau membenci aku?


Bagaimana dengan mereka yang sudah terang lagi bersuluh lebih gedik dari aku, mereka yang dahagakan perhatian orang, yang pernah bersama-sama engkau berkata belakang tentang orang, secara lebih tepat lagi Fiza rakan sekelas kita?? Tidak pula engkau membenci? Bagaimanakah?


Ini tidak adil. Engkau hanya mencari silap aku untuk membenci aku. Tapi kerana hati ini masih lagi berperikemanusiaan, aku masih rasa gelisah. Apa salah aku, yang membuatkan engkau BERHAK untuk membenci aku? Tiada bukan? Jika engkau mahu mengungkit hal lama, sudah lah, aku sudah menghulurkan lebih penuh dari sepuluh tempayan kemaafan. Lagipun, khilaf yang aku lakukan bukannya aku buat terhadap engkau. Aku hanya bertanya tapi aku tidak mengaitkan dengan sesiapa. Apa lagi yang engkau mahu? Sejujurnya, you're just another orthodox.


Dan terima kasih atas 'nasihat' engkau, engkau berjaya mengubah sedikit sebanyak diri aku. To think about it again, why did I let myself change because of STUPID, SELFISH PEOPLE WHO CAN NEVER TRY TO ACCEPT OTHERS AS WHO THEY ARE. They prefer people... I don't know. They wanna be friends with people whom... 'they can be designed'. It's hard to explain. But that's my theory. Anyhow, this is me. If you can't accept me, then so long dude! I won't bother to come and beg at your feet asking you to be my friend. Nak nasihat, haih... lelaki kan. Ada ego tersendiri. Payah nak terima walau secebis kata-kata nasihat. Well, am I being so sceptical of the opposite sex? Yes, you can blame him. And also, memandangkan you gave me advice cowardly, then Imma do it your way. Ye lah, takut kalo cakap depan-depan kang ego terkejut plak. You, better get yourself a good mirror okay? Kalo rasa tak cukup duit, tak cukup quality, bagi tau aku, aku boleh tolong belikan cermin TERBAIK punya lah untuk kau! Kalau kau rasa aku gedik, HELLLL-LOOOOO!!! Aku rasa ade je lagi orang yang lagi gedik dari aku. Tapi kau boleh pulak layan diorang. Bukan aku mintak dilayan. Sory sikit. Tapi kalo kau boleh accept diorang, why can't you just accept me as a person? Secondly, kau kate aku jahat. Aku mengata orang. Again, HELLLL-LLOOOOO!!!! Ada kau perasan tak setiap kali engkau dan sahabat-sahabat seangkatan engkau yang selalu mengata orang, aku cuma senyap, senyum dan kadang-kadang pun 'hmm' je? Tak kan? Kau cuma nampak bila aku bagi komen pasal orang. Okay, maybe engkau kata bagi komen pasal orang tu samalah dengan mengumpat. Be realistic. Siapa yang tak pernah mengumpat? Engkau pun mengata orang jugak kan. Yang engkau dok mengata si Fiza tu amende?? Please la, don't take yourself as a saint just because you think you know deep about your faith. 

Dah. Aku dah puas berkata-kata pasal engkau. By right, you should be proud that I made a post, based on you. How lucky, huh? Pergh. Bladiburgh!

P.s.: You're my frenimy. Still a friend, but you made yourself an enemy for me. An enemy WHICH I don't hate. Congratulations. =)

P.s.s.: Maaf atas segala pendedahan yang dilakukan. Maaf atas segala bahasa yang kurang sopan digunakan mahupun mesej yang cuba disampaikan. Ucapan ini khas untuk dear Readers yang aku sayangi. I mean it. =) 


No comments

What's on your mind is there for a reason. :)